divendres, 19 d’octubre del 2012

Objectiu general

L'objectiu de les pràctiques, és conèixer  una situació  on intervé la figura del psicopedagog/a, per tal de tenir una visió real de les accions que es desenvoulupen en aquesta professió.
El psicopedagog intervé en diferents contexts, en educació formal i en educació no formal, i en el cas del meu pràcticum s'ubica en l' educació formal, concretament en un Institut d'educació secundària  (més endavent descriuré aquest context).
La meva trajectòria professional és troba principalment en el món de l'educació no formal, ja que sóc diplomada en educació social, i per tant un dels objectius del meu pràcticum és conèixer la dinàmica d'un centre d'educació secundària, i per tant d'educació formal.
A més a més, els objectius que pretenc aconseguir, són conèixer les funcions i tasques que realitza un/a psicopedagog/a, observar les relacions que dur a terme amb la resta de professionals, la família i l'alumnat, conèixer les metodologies d’intervenció al centre, posteriorment conèixer i analitzar una demanda, i saber dissenyar una intervenció psicopedagògica, en funció de les necessitats detectades.